Web Tasarım Nedir?

Web tasarımı nedir diye sorulan bir soruya vereceğimiz cevap: Tasarım fikirlerinin estetik çizgisinde, bir amaç için belli ilkeler tarafından yönlendirildiği, düzenlendiği ve bunların uygulamaya (tasarımın yazılıma) dönüşmesi işlemleridir. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından ortaya aktif bir web sitesi çıkar. Web tasarımı (aktif web sitesi) uygulamasının ardından son kullanıcılar bir web tarayıcısı yardımıyla internet üzerinden web sitelerine erişebilirler. Web tasarımı nedir sorusuna verebileceğimiz en kısa cevap bu olabilir. Peki detaylarıyla ele aldığımızda web tasarımı nedir? İyi bir web tasarımı nasıl olmalıdır? Anlatmaya başlayalım.

Web Tasarımı Nedir Sorusuna Öğretici Bir Açıklama Getirdik

Web tasarımı nedir diye sorulan bir soruya vereceğimiz cevap: Tasarım fikirlerinin estetik çizgisinde, bir amaç için belli ilkeler tarafından yönlendirildiği, düzenlendiği ve bunların uygulamaya (tasarımın yazılıma) dönüşmesi işlemleridir. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından ortaya aktif bir web sitesi çıkar. Web tasarımı (aktif web sitesi) uygulamasının ardından son kullanıcılar bir web tarayıcısı yardımıyla internet üzerinden web sitelerine erişebilirler. Web tasarımı nedir sorusuna verebileceğimiz en kısa cevap bu olabilir. Peki detaylarıyla ele aldığımızda web tasarımı nedir? İyi bir web tasarımı nasıl olmalıdır? Anlatmaya başlayalım.

Web Tasarım Unsurları

Tasarımın her dalında olduğu gibi web tasarımı içinde de belli ana hatlar oluşturularak çalışmalar yapılır. Bunları aşağıda kısa başlıklar halinde sizlere sunuyoruz, kaliteli bir çalışmanın ipuçlarını sizinle paylaşıyoruz.

Düzen: Kullanılacak grafik ve metinler belli düzende olmalıdır. Web sitelerinin önemli bir hedefi de kullanıcıların ilk bakışta aradıkları bilgiyi hızlıca bulmalarına yardımcı olmaktır. Bu, tasarımın dengeli olması, tutarlılık göstermesi ve bütünlüğünü düzen içinde korumasıyla beraber geçerli olabilecek bir durumdur.

Renk: Renk seçimi müşteri isteklerine ve amaca bağımlıdır; Bu basit bir şekilde yalnızca siyah-beyaz renklerle yapılabilmekle birlikte web uyumlu renkler kullanarak da bir kişinin veya bir kuruluşun kişiliği, markası kendisini ifade edebilir.

Grafikler: Web tasarımı için grafikler logo, fotoğraf, clipart veya simgeler şeklinde kullanılabilir. Kullanım kolaylığı açısından çok sıkışık bir yapıda olmamalı, sayfanın açılış hızını etkilemeyecek boyutta, web sayfasının içeriği ile uyumlu olmalı, uygun şekilde konumlandırılmalıdır.

Fontlar: Çeşitli yazı tipleri kullanımıyla bir web sitesinin tasarım kalitesini artırabilirsiniz. Çoğu web tarayıcıları yalnızca “web-güvenli yazı tipleri” olarak bilinen fontları, okunaklı bir şekilde görüntüleyebilir, bu sebeple tasarımcı olarak yaygınca kabul gören bu grup içindeki fontlarla çalışmaya özen gösterilmesi faydalı olacaktır.

İçerik: İçerik ve tasarım görsel ve metin yoluyla sitenin vereceği mesajı geliştirmek için birlikte çalışabilir. Okuyucusunu şaşırtmak onlarda heves uyandırmak için istediklerini onlara vermek gerekir, bu şekilde kullanıcılar sitede daha çok vakit geçireceklerdir. Kullanacağınız yazılı metin her zaman ilgili ve faydalı olmalıdır. İçerikle alakalı anahtar kelimeler içermeli, arama motorları için optimize edilmeli ve uygun uzunlukta olmalarına dikkat edilmelidir.

Kullanıcı Dostu Web Tasarım Oluşturmak

Bir web sitesi geliştirirken, bir siteyi güzel ve görsel olarak etkileyici hale getirmek için web tasarım temel unsurlarıyla birlikte her zaman son kullanıcıyı düşünmeniz gerekir. Kullanıcı dostu ara yüzler aşağıda sıraladığımız faktörlere dikkat edilerek rahatlıkla elde edilebilir.

Navigasyon: Web tasarım sitesi mimarisi yapılandırılırken menüler ve diğer navigasyon araçları kullanıcıların web sitesine nasıl göz attıkları, nasıl arama yaptıkları dikkate alınarak oluşturulmalıdır. Kullanıcılar için verimli, ihtiyaç duydukları bilgiyi bulmaya hedefli, sitenin içinde kolaylıkla hareket etmeye yardımcı olacak şekilde kurgulanmalıdır.

Multimedya: Tasarımda ilgili video ve ses uyaranları kullanıcıların kolay ve hızlı bir şekilde anlayış geliştirmesine, bilgileri kavramasına yardımcı olabilir. Bu durum web sayfasında daha fazla vakit geçirmeleri için ziyaretçileri teşvik edebilir.

Uyumluluk: Sayfanın doğru görüntülenmesini artırmak, her defasında aynı performansı almak için; Farklı tarayıcılarda ve işletim sistemlerinde sorunsuz çalışabilecek bir web sayfası tasarlamaya özen gösterin.

Teknoloji: Teknolojideki ilerlemelerden faydalanmak tasarımcılara her zaman taze, dinamik ve profesyonel web tasarımı içinde uygulayacakları izin, hareket ve yenilik katmak için özgürlük verir.

İnteraktif: Tasarım içine kullanıcı yorumları ekleyerek aktif kullanıcı katılımını ve kamuoyu katılımını artırın. E-posta formları ve e-bülten kayıtları sunarak ziyaretçinizi sürekli etkileşimde olduğunuz kullanıcılara dönüştürün.

Web Tasarım Tarihçesi

Web Tasarımın Tarihi.
Tarih bugünün bir kopyasıdır. Bu yüzden, bir süreliğine geçmişe dönmek için, hayali zamanda yolculuk butonuna basmak zorundayız. Geçmişi bugüne ve geleceğe bağlamak için başlangıcı bilmek zorundayız. Web tasarımı söz konusu olduğunda, tarih kati ve açıktır, ayrıca sanatın, sanatkârlığın hayal gücü dünyasına zaman yolculuğu yapmak ilginç olacaktır. Hep beraber geçmişe dönüyoruz…

1960’ların sonlarında, internet; telefon şebekesi sistemi üzerinden bilgisayarlar arasında bilgi aktarmak için kullanılıyordu. Bu transfer iletim kontrol protokolu/internet protokolu (TCP/IP) aracılığıyla yapılıyordu. Bu aktarım sistemi, İleri seviye Araştırma Projeleri Kurumu tarafından geliştirildi. Sistem ilk başlarda özellikle Ameriak Birleşik Devletleri ordusunun ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilmiş olsa da, ilerleyen zamanlarda bazı üniversiteler tarafından da kullanılmaya başladı.

1969 yılında, Charles Goldfarb, Edward Mosher ve Raymond Lorie gibi dehalar ARPANET’in yanı sıra Genelleştirilmiş İşaretleme Dili (GML) de geliştirdi. GML o günden itibaren, büyük bilgi sistemlerindeki metin yönetiminin kolaylaştırmak için kullanıldı.

1980 yılında, Amerika Ulusal Standartlar Enstitüsü (ANSI) komitesi GML üzerinde çalışmaya başladı ve Standart GML ya da SGML üzerine bir çalışma taslağı yayınladı. Bu yayım daha sonra resmi dairelerde, araştırma şirketlerinde ve okullarda standart sistem olarak kullanıldı. Birkaç yıl sonra, İsviçre’de, Nükleer Parçacık Fiziği Laboratuarında CERN üzerine çalışan Tim Berners Lee adındaki bir bilim adamı, Web sayfalarının yapısını tanımlayabilmek için, Web Sayfası Yazım Dilini (HTML) geliştirdi. Bu HTML versiyonu bozup metne dönüştüren, standart Web sayfası yazım dili prokolü ve tarayıcı programıdır. HTML herhangi bir tablo, grafik, ses, video ve matematik sembollerinde, multimedya resimlerinde ve birçok içerikte kullanıldı.

Berners-Lee aynı zamanda kitaplar, araştırmalar, çalışmalar gibi akademik dokümanların Web’de elektronik ortama dökülmesini sağlayan öncülerdendir. Bir diğer katkısı da, bütün dünyada insanların zihinsel ve duygusal sorgularına karşılık bulan internet konseptinin başlangıcını yapmak olmuştur.

Web’in hızlı bir gelişim gösterdiği dönem yine 1980lere denk gelmektedir, bugün iş dünyasında, eğitimde, resmi kurumlarda diğer şirketlerde ve yapılarda kullanılan her şey bu değişikliklerin sonucudur. İnternet Sunucuları Ağı, bilgisayar ağı üzerinde iletişim metotlarını ortaya çıkaran bilim adamı tarafından geliştirilmiştir.

İlk zamanlarda, tarayıcı programları sadece metinleri görüntüleme kapasitesine sahipti, ancak günümüzde, bu programlarda büyük bir bilgisayar platformunda geliştirildi. Bunun yanı sıra, günümüzde artık çok fazla yazılım programı da mevcuttur. Aslında, artık internet çocukların bile kolaylıkla anlayıp kullanabildiği, kullanıcı dostu bir araç haline gelmiştir.

0
Kurumsal Kimlik
0
Logo
0
Tasarım
  • Kurumsal Kimlik
  • Logo
  • Tasarım
21743363_10155767986458966_3422818133048110947_n
Ruhi Taşdemir
Remax Metropol
Ceo

Matbaasayfası – Mytoprint firması ile yıllardır çalışmaktayız. işlerimizi zamanında ve kaliteli olarak teslim almaktayız. Tüm tasarımlarımıza ve kurumsal çözümler konusunda bize sınırsız yardımları için teşekkür ederim.

Hakan DIRAZ
Hakan DIRAZ
Realty Masters Türkiye
Başkan

Şirketimizin  yazılı ve görsel baskı ve tasarım ihtiyaçlarımızda  , büyük bir titizlik samimiyet ve özveriyle , kalite standartlarından taviz vermeyen güçlü bir partner olarak her zaman yanımızda olan Mytoprint ailesine , kurumsal kimlik çalışmalarımızda göstermiş olduğu başarıdan doları çok teşekkür ederim .
Saygılarımla

Değerlerimiz

her zaman kendini güncelleyen ve sürekli kalitenin önemini vurgulayan firmamız, uygun fiyat politikası ve müşterilerini doğru ürünlere yönlendirme gayesi ile uzun yıllardır müşterilerimizin taktirini ve desteğini almaktadır. Grafik departmanımız güncel fikirleri ve tasarımları takip ederek siz değerli müşterilerimize her zaman güncel tasarımlar sunmaktadır.

İnsan
Kullandığımız teknolojiler ile insana ve doğaya saygı duyuyoruz. Geri dönüşüme uygun malzeme ve doğa dostu boya kullanmaktayız.
Tasarım
Yenilikçi Tasarımlar ile Firmanızın tüm Reklam işlerini dizayn ediyoruz. Yeni Tasarım yeni yüz her zaman iyi bir izlenim bırakmaktadır.
Kalite
Tüm İşlerinizi mümkün olan en iyi kalite ile hizmetinize sunmaya çalışıyoruz. En yeni teknoloji makinelerimiz ile yüksek baskı kalitemiz, işlerinizi elmas keskinliğinde almanızı sağlamakta
Zaman
Zaman telafisi olmayan en büyük sermayedir. Zamanını en doğru şekilde yöneterek ulaşmak istediğiniz reklam çözümüne en hızlı ulaştırmayı görev edindik.
Projeleriniz İçin Doğru Ekip
yaptığımız işi seviyoruz
Çalışanlarımız

Sizin için en iyi işi isteyen ve onu hayal edip gerçeğe dönüştüren liderler

osman
Osman CANSIZ
Genel Müdür
05322368479
Faces-400x400px-1_1
Sabri Kütük
Baş Grafiker
0530 324 85 48
Faces-400x400px-1_1_09
Ebru ALTAN
Kurumsal Grafik
0216 577 00 77
Faces-400x400px-1_1_22
Engin GÜLEÇ
Açık Hava Reklam
0542 826 04 83
Bize Ulaşın
bizimle iletişim kurmak çok kolay, size uygun olanı seçebilirsiniz.
Ofisimiz
İçerenköy Mah. Kurtuluş Cad. No:1 Ataşehir- İstanbul
Mail Adresi
İhtiyacınızı anlatan bir mail atarak bizden çözüm talep edebilirsiniz.
Destek
Bizim ile doğrudan iletişime geçebilirsiniz. 0216 577 00 77